Млади дарования пяха за жителите на „Северен“ в деня на Съединението - DC news

Млади дарования пяха за жителите на „Северен“ в деня на Съединението

Съставът на „Биг бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев изнесе специален

празничен концерт за жителите на район „Северен“ на откритата сцена в парк „Рибница“. Тържественото мероприятие бе по  повод честването на 135-тата годишнина от Съединението на България и празник на град Пловдив.

Присъстващите се насладиха на прекрасните изпълнения на солистите на „Биг бенд Пловдив“: невероятните таланти Едит Унджиян, Александър Георгиев-финалист в „Гласът на България“ и Ива Ичевска от „Арт Войс Център“. Младите дарования пяха поп, рок, евъргрийни, джаз и световноизвестни хитове.

„Бих искал да поздравя публиката с този хубав концерт в празничния ден.6-ти септември е важна дата в българската история. На такива дати е необходимо да се обединяваме около добри каузи. Трябва едновременно да  повдигнем българския дух и да се погрижим за културното израстване на младото поколение“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Зрителите останаха изключително доволни от концерта, продължил час и половина, подарен им от районния кмет. Ценителите на музикалното изкуство споделиха, че обновената сцена на парк „Рибница“ се превръща в притегателно място за провеждане на подобен род културни събития в „Северен“.

Мероприятието се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Подобни статии

Top