Млади художници показват творбите си в галерия „Възраждане“

Изложба живопис и скулптура

с творби на младите художници Никола Гулев и Цветелина Ангелова ще бъде открита тази вечер от 18:00 ч. в пловдивската галерия „Възраждане“ ще се открие. Изложбата ще продължи до 26.03.2018 г.

Двамата автори са най-младите творци с които галерията работи.

В третата си изложба в галерия „Възраждане“,

Никола Гулев показва една забележима промяна. От здравото, реалистично изобразяване, авторът е приминал към една имагинерност, към едно опоетизиране на образа. Той търси повече силуета, отколкото материализирането му. Омекотяването на багрите, сфуматното отношение към пространството, детайлизирането на формата допринасят за един чист лиризъм, за една замечтаност.

Младият автор търси духовното проникване, душевната структура на своите образи и тази промяна в живописването му е много благородна и искрена.

За първи път в галерия „Възраждане“ показва своите творби

младата скулпторка Цветелина Ангелова. Ученичка на Свилен Костадинов, тя работи предимно с камък, но експериментира и с други материали, пояснява галеристката Краси Алексиева.

Ето и какво казва самата тя за творчеството си: „Творбите нямат тематична връзка по между си. Представляват самостоятелни образи, които са изградени от различни елемента, създавайки една цялостност. Подобно на начина на изобразяване , експозицията има за цел да изгради тази цялостност от различни образи чрез общото звучене на творбите, като маниер, движение и състояние“.

Никола Гулев – биография

1 2

Подобни статии

Top