Млади лекари от Пловдив с признание на престижен форум

Наградите са обучение при водещи световни специалисти в областта на УНГ-болестите

Двама пловдивски лекари бяха наградени по време на Трета Педиатрична УНГ конференция, която се проведе в курортния град Хисаря. Д-р Таниел Минков, лекар-специализант в Клиниката по УНГ на УМБАЛ „Каспела“ Пловдив, получи обучение при проф. Р. Вебер във Франкфурт, Германия, който е един от експертите в Ринологията и ендоскопската хирургия на носа и синусите. Д-р Денис Милков, специализант по ушно-носно-гърлени болести в същото лечебно заведение, заминава за две седмици в отделение по ушно-носно-гърлени болести в Лион, Франция, където ще има възможността да придобие знания и опит по специалността и ще види организацията на лечебния процес в западноевропейска болница.

След награждаването и двамата млади специалисти споделиха, че конференцията е била изключително полезна за тях, както от теоретична, така и от практична гледна точка.

„Третата педиатрична конференция представи много събития, които бяха интересни за мен. Няма да успея да изброя всички презентации, които ми харесаха, но желая да споделя, че бях впечатлен от участието на специалисти от множество различни дисциплини, които освен презентатори, се включиха в ползотворни дискусии. Една такава дискусия представляваше кръглата маса на тема кохлеарната имплантация в България, която разгледа настоящите успехи и предизвикателства за тази процедура с огромно социално значение. Присъствието ми на тези събития ме научи на множество практически полезни неща и насочи вниманието ми към бъдещото развитие на ушно-носно-гърлените болести”, коментира Денис Милков.

Неговите планове за развитие на този етап са да се изгради като специалист по ушно-носно-гърлени болести, който е способен да предложи най-доброто от съвременната медицина на своите пациенти. Възнамерява също да вземе активно участие в научно-изследователски дейности, които да допринесат в профилактиката на болестите и тяхното лечение.

За д-р Таниел Минков най-важно в момента е придобиването на специалност. „Но, разбира се, и да не спирам да надграждам – с малки, и надявам се – големи стъпки. Същото пожелавам и на всеки един колега”, казва той.

1 2

Подобни статии

Top