Млади шофьори мерят сили на писта „Дракон“

Кой ще бъде най-добрия млад шофьор на България?

Отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“ е партньор в конкурса „Най-добър млад шофьор в България“. Той се организира за първи път у нас по инициатива на FIA и Съюза на българските автомобилисти, съвместно с представители на държавата, неправителствения сектор и бизнеса.

Уменията на младите водачи ще бъдат изпитани утре на писта „Дракон“ в пловдивското село Калояново. Още в първата седмица най-мащабната кампания за млади шофьори „Най-добър млад шофьор на България“ събра над 1000 участници, съобщиха от СБА.

Стартът на състезанието ще бъде даден от 10 часа,

а награждаването е предвидено за 15 часа.  По регламент в него участват млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени наказания по Закона за движение по пътищата.

Надпреварата се провежда в два кръга. Първият вече приключи, в него всеки, изявил желание за участие, трябваше да реши тест с въпроси от ЗДвП.

Кръгът бе успешно преминат от 30 кандидати, които днес ще мерят сили във финалната надпревара и трябва да демонстрират уменията си на пътя, оказване на долекарска помощ и технически познания за автомобила.

Най-добре представилият се ще бъде обявен за Най-добър млад шофьор на България и ще получи като награда една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Подобно състезание тази година ще се проведе в Словения, Чехия и Словакия, а за пръв път инициативата е била проведена миналата година в Словения.

Подобни статии

Top