„Младият Пловдив чете“: Как да направим най-доброто интервю?

Творческа работилница за писане за изкуство и култура ще се състои от 11 до 13 часа днес.

Тя ще се проведе в двора на галерия „Джуркови“ на улица „Съборна“ 19 в рамките на фестивала „Младият Пловдив чете“. Темата е: Как да направим най-доброто интервю?

Ако искате бързо да навлезете в работата на репортерите и редакторите, които създават новините за културните събития, елате на 29 май в двора на галерия „Джуркови“, за да участвате в обучението. Тази година акцентът ще бъде върху най-популярния журналистически жанр – интервюто.

Как да се подготвите, какви въпроси трябва да задавате, как да ги подредите и защо, възможно ли е да се направи перфектното интервю и още много за начините, по които да пишем професионално за култура и изкуство – всичко от опитните журналисти Владислав Севов и Радослав Иванов.

Тези, които присъстват на обучението и имат желание да отразяват културни събития, могат да го направят по време на литературния фестивал „Пловдив чете“. Статиите ще бъдат публикувани в някои пловдивски онлайн медии и блога на фестивала.

На 5 юни, събота от 11 ч. ще се проведе практическо обучение за всички, които желаят да се включат в отразяването на събития от културната програма на фестивала и да пишат за блога на Пловдив чете www.plovdivchete.com. Можете да се запишете на място на 29 май.

Top