Младите хора на Асеновград искат подкрепа за създаване на Фонд за благотворитeлност

Д-р Грудев и представители на Общински младежки съвет обсъдиха бъдещото си сътрудничество

Кметът обеща на младежите да посетят заедно МБАЛ-Асеновград.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев проведе работна среща с ръководството на Общински младежки съвет в града, в лицето на Димитрина Стойчева, Бисер Демерджиев и Димитър Илиев. Младежите споделиха пред градоначалника намеренията си за бъдещото развитие на организацията, а той им помогна с насоки и съвети.

Коментиран бе фактът, че много деца, млади хора и възрастни асеновградчани се нуждаят от средства за лечение. Затова е добре насоката на благотворителност да не е персонализирана към конкретни граждани, а вместо това, да стартира обща кампания, за да се помага доколкото е възможно на почти всеки, потърсил помощ.

В тази връзка, кметът Грудев обеща на младежите, че скоро ще ги покани да посетят заедно МБАЛ-Асеновград. Там инициаторите на благотворителните каузи ще се запознаят с болките и трудностите, пред които са изправени множество асеновградчани, за които обаче не се говори публично. Но те също имат нужда от финансова, а дори и само от морална подкрепа и добра дума.

Пред доктор Христо Грудев тримата ръководители на Общински младежки съвет в Асеновград споделиха, че през 2019 г. са събрани общо 20 000 лева за благотворителност. За сравнение, през предходната година сумата възлиза на едва около 1 600 лева.

През 2019 г. младежите от структурата са провели 13 инициативи. Събраните средства са дарени на Ники от „Горни Воден“, който е с рак на дебелото черво, Лизавета Иванова, която страда от „Множествена склероза“, Ева Чолакова, заболяла от „Сарком на Юинг“ и много други.

Част от мероприятията на Общински младежки съвет бяха насочени и към децата. С образователна цел бяха проведени събития, засягащи сферите на историята, културата, изкуството, спорта и други. Изнесен бе и патриотичен урок за Деня на народните будители – 1-ви ноември.

Проведени бяха концерт, два благотворителни футболни турнира, както и множество базари. Новата цел на младежите за 2020 г. е да надминат постигнатото и парите, събрани в помощ на нуждаещи се асеновградчани, да бъдат в много по-голям размер. Първата инициатива за тази година в Асеновград ще бъде провеждането на благотворителен базар за празника на влюбените – Свети Валентин.

Подобни статии

Top