Младите надежди на Ботев ще връщат славата на отбора (ВИДЕО)

Ето какво споделиха в предаването „Преди кръга“ Димитър Тонев и Станислав Шопов

Със задачата да върнат Ботев (Пловдив) към славата в българския елит имат двама млади футболисти от школата на „канарчетата“ – Димитър Тонев и Станислав Шопов.

„Баща ми ме заведе на тренировка на Ботев, когато бях седем годишен и оттогава подкрепям и обичам любимия си отбор и играя за него със сърце“, заяви Димитър Тонев пред DIEMA SPORT в предаването „Преди кръга”.

„На 7 години баща ми заведе на тренировка и оттогава не съм играч за друг отбор и до момента подкрепям само Ботев (Пловдив)“, това пък заяви и другият млад талант на пловдивчани Станислав Шопов.

„Дебютът ми бе срещу Лудогорец миналата седмица. Наистина чувството е неописуемо. В началото имах напрежение в себе си, но след първите отигравания успях да се успокоя и да играя своята игра. До преди две седмици не съм го очаквал това. Но Ферарио Спасов ми гласува доверие, за което съм благодарен. Наистина да играеш за Ботев е чест и да носиш емблемата е много отговорно“, сподели Тонев.

„Спомням си, че влязох на мястото на Стивън Петков и още с влизането усетих подкрепата на „жълто-черната“ публика. Беше наистина неописуемо чувство, победихме с 2:0 и мисля, че се справих добре, добре и за 12 минути. Не съм очаквал да дебютирам на 16 години, но си вярвам и съм очаквал да заиграя на 17-18 години“, заяви Шопов.

Подобни статии

Top