Младите пловдивски социалисти с инициатива за Деня на будителите

Своеобразен кът на будителството ще оформят организаторите  в Цар Симеоновата градина

По традиция младите пловдивски социалисти отбелязват Деня на народните будители – 1 ноември със специална инициатива. В неделния ден те ще раздават информационни листовки за живота и делото на именити наши възрожденци и будители, оставили ярка историческа диря.

Своеобразен кът на будителството ще оформят организаторите от 11: 00 часа на 1 ноември в Цар Симеоновата градина чрез специални пана с образите на светите братя Кирил и Методи, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Захари Стоянов, Петко Славейков, Христо Ботев и Иван Вазов.

„Там ще организираме и кратка викторина, въпросите са лесни и всеки верен отговор ще носи символични подаръци – тематичен химикал с тетрадка“, съобщи младежкият координатор Никола Ванков, студент в 5 курс по медицина. Той честити предстоящия празник на хората на духа и културата, на учители и университетски преподаватели, които пазят и създават българската интелектуална сила.

Да бъдем будни, означава да помним онези светли личности от миналото – книжовници, просветители, революционери, които са еталони за достойнство и днес. Те са мярка за любов към род и родина, те са образец за смисъл в живота“, споделя бъдещият доктор Ванков с пожелания за здраве.

Подобни статии

Top