Младоженци засадиха магнолии в „Южен“ (СНИМКИ)

Инициативата на младото семейство разкраси района

Младоженците Мила и Йордан вече семейство Кърчеви от район „Южен“, но живеещи от няколко години в Кембридж, решиха на своята сватба, вместо цветя на масите в ресторанта, да получат декоративни дървета. Веднага след щастливото събитие в живота им, още на следващия ден те подариха дръвчетата на любимия си роден град Пловдив и по-специално на жилищния район, в който са израснали – район „Южен“.

„Смятаме, че ние, младите хора, трябва да се грижим за природата и да я възобновяваме. Не е важно, кой какъв е и къде живее, природата е част от нашето бъдеще, част от бъдещето на децата ни. Затова решихме да дарим и засадим декоративни дървета.

Благодарим на кмета на район „Южен“ Костадин Язов, на зам.-кмета Атанаска Тунтова, на еколозите и служителите от ОП „Градини и паркове“, че с радост приеха иницативата ни и така, заедно с тях, избрахме вида – Магнолия и местата, където да засадим дръвчетата“, споделиха Мила и Йордан.

Така парк „Райчо Кирков“ и средната разделителна ивица на ул. „Македония“ бяха разкрасени с подарените от семейство Кърчеви магнолии. В засаждането се включи и зам.-кметът на района Атанаска Тунтова.

„Благодарим на тези прекрасни млади хора, надяваме се и други като тях да последват примера им“, развълнуван бе кметът на „Южен“ Костадин Язов.

Подобни статии

Top