Млечни продукти раздадоха на социално слаби пловдивчани в Северен

Мерки за подкрепа на граждани в нужда в район “Северен”

В подкрепа на мерките за оказване на помощ на хората от уязвимите социални групи, кметът на район “Северен” Стоян Алексиев създаде организация за разпределението на 1500 бр. млечни продукти – дарени  от фирмата „Данон“ на Община Пловдив. Продуктите се насочиха към социалните трапезарии  за диетично и диабетично хранене, към социално слаби и самотно живеещи граждани, които се обслужват от мобилните групи на БЧК и към други граждани на района, които се намират в тежко социално положение.

Десетки са подадените сигнали към районната администрация относно хора и домакинства, които се намират в нужда и в невъзможност сами да си осигуряват прехраната. На част от тях е осигурена топла храна до края на месец април. Друга голяма част от гражданите на района, които се нуждаят от подкрепа, са включени в програмата на мобилните групи, които ще предоставят пакетирани хранителни стоки от първа необходимост. Програмата се реализира от БЧК и Община Пловдив – район “Северен”. Продуктите ще се доставят до адреса на гражданите от 09.04.2020 г.

В района е създадена организация за приемане, обработване и предприемане на мерки за оказване на помощ на бедстващи граждани от района. На електронния адрес на кметството, както и на всички обявени телефони могат да се подават сигнали за помощ и консултации.

Подобни статии

Top