Мнима прокурорка прибра 400 бона - DC news

Мнима прокурорка прибра 400 бона

47-годишна пловдивчанка се представяла за прокурор

и извършила множество крупни измами в страната заедно със съпруга си, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Срещу нея и мъжа ú се води разследване от Окръжна прокуратура – Пловдив за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и пране на пари.

За три години – от ноември 2014 г. до юни тази година, 47-годишната С.П.С. е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв. През цялото време тя се представяла или за прокурор, или твърдяла, че има близки контакти с длъжностни лица в прокуратурата.

С.П.С. е била задържана вчера за 24 часа от полицията, а впоследствие ú е повдигнато обвинение за общо седем измами, извършени при условията на продължавано престъпление.

Самото престъпление е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Текстът, по който е обвинена мнимата прокурорка,

предвижда от 3 до 10 години затвор и конфискация на половината имущество.

От събраните по делото доказателства е установено, че измамничката, в съучастие с 52-годишния си съпруг, са купували имоти с парите от измамите, като идеята е била да ги изперат.  В тази връзка им е повдигнато и обвинение за „пране на пари“, което те са извършили в съучастие.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.

До този момент съпрузите не са били познати на властите.

Двамата са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа. Вероятно другата седмица прокуратурата ще поиска от съда и постоянна мярка „задържане под стража“.

Разследването продължава.

Top