Много изненади поднесе кулинарният панаир и фестивал на изкуствата в парк „Рибница” 

Ето как премина първият ден

Първият  ден от Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство  „Етно кухня на колела за деца“ започна при голям интерес. Тази година панаирът е посветен на децата и се провежда паралелно с първия Фестивал за децата и семейството „Синьо лято” в Пловдив. Идеята е малчуганите от различните общности да се запознаят отблизо с всички видове изкуства. Проектът на Фондация „Заедно“ за поредна година е част от фестивалите в Културния календар на града и се осъществява с финансовата подкрепа на  Община Пловдив и със специалното съдействие на кмета и администрацията на район „Северен“.

„Приветствам тази прекрасна инициатива, в която децата от различните етноси в Пловдив имат възможността заедно да представят разнообразни сценични изкуства.Трябва да насърчаваме изявите на младите артисти и да им даваме сцена да разкрият своите умения и дарби пред публиката.Нека в атмосфера на приятелство и толерантност децата от всички общности в града да творят и усъвършенстват своите таланти”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев на старта на празничните мероприятия.

Фестивалът бе открит с изпълнения на ангелогласната Мелек Ерен.

На откритата сцена в парк „Рибница” в район „Северен” младото дарование на Пловдив зарадва почитателите на фолклорната музика със своя прекрасен глас.

С оперната постановка за най-малките деца „Вълкът и седемте козлета” продължи програмата на откритата сцена в парк „Рибница” в район „Северен”. Музикалният спектакъл, в който взеха участие над 70 деца, е една продукция на децата от Академията за музикална просвета-Пловдив и артистите на Опера Пловдив. Пеейки, танцувайки и играейки, те създадоха една забавна, вълнуваща и поучителна постановка.  В рамките на час детската аудитория бе зарадвана от музикалния спектакъл, като освен техните познати герои от класическите приказки, тя се срещна с много импровизации и нови герои.Режисьор на постановката е Александра Савова.

1 2 3

Подобни статии

Top