Много пиян качи колата си на тротоара, блъсна 74-годишна жена

Дрегерът установил 3,40 промила алкохол, разказаха от полицията в Пазарджик

Десетки административни нарушения и престъпления, извършени от водачи са установени по време на провеждащата се акция на полицията по контрол на пътното движение в Пазарджишка областта. Тя обхваща райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове, съобщиха от полицията.

Специализираната операция е част от голяма акция на територията на цялата страна и ще продължи и през днешния ден. В нея са включени и екипи от пътна и охранителна полиция, както и технически средства за контрол на скоростта. Информацията е от пресцентър на ОДМВР-Пазарджик.

Установени са водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1,79 промила и 3,40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Най-фрапиращият случая е констатиран миналата вече на улица в пазарджишкото село Овчеполци. Лек автомобил „ВАЗ“ с водач мъж на 41 години с инициали К.Б.от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си. Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там П.М.- 74г. От село Овчеполци. Пострадалата е транспортирана от екип на „Спешна помощ“ до МБАЛ-Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота. Служителите на „Пътна полиция“ тествали шофьра с дрегер, като уредът отчел 3,40 промила концентрация на алкохол.

Той, както и останалите водачи употребили алкохол са задържани в арестите на полицейските управления в региона.

Подобни статии

Top