Много висока скорост и неправилно изпреварване е довело до катастрофата с пет жертви на пътя Пловдив-Пазарджик - DC news

Много висока скорост и неправилно изпреварване е довело до катастрофата с пет жертви на пътя Пловдив-Пазарджик

Починала е и една от жените, откарани в пазарджишката болница

Пет са вече жертвите на тежката катастрофа на пътя Пловдив – Пазарджик, станала вчера следобед. Една от жените, настанени в пазарджишката болница е починала от травмите си. Двама души все още остават в болницата. Пострадалите са в тежко състояние, но са стабилни. Те са в хирургията на МБАЛ – Пазарджик и няма опасност за живота им.

Загиналите са шофьорите на двата автомобила – 44-годишен пловдивчанин и 64-годишен жител на първомайското село Драгойново. Починали са още мъж на 71 години и жена на 52 години.

В МБАЛ Пазарджик вчера бяха настанени две жени на 30 и 52 години и мъж на 48 години. Едната от двете жени обаче е починала.

Припомняме, че катастрофата стана вчера около 16 часа в неделя в участъка между селата Мало Конаре и Говедаре. Разследването за причините за инцидента продължава.

Зверска катастрофа на пътя Пазарджик-Пловдив, четирима са загинали (СНИМКИ)

По първоначална информация до катастрофата се е стигнало след челен удар в резултат на навлизане в насрещното платно и много висока скорост. След удара единият е напуснал пътното платно, качил се е на мантинелата и се е забил в дърво.

Предполага се, че причина за катастрофата е неправилното изпреварване от един от водачите. Според разследващите двете коли са се сблъскали със скорост поне 100 км/ч. На мястото на тежкия инцидент няма никакъв спирачен път.

По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Подобни статии

Top