Множество паднали дървета в Пазарджишко от бурята снощи

Пътят Пловдив-Пазарджик вече е проходим

68 паднали дървета и клони е равносметката от снощната буря в Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН тази сутрин. Вече е проходим главният път Пазарджик – Пловдив, който бе задръстен снощи от съборените от бурния вятър дървета, като само от него са отстранени 37 дървета и нападали клони.

Общо 37 сигнала са били получени до 22 ч. снощи в РДПБЗН-Пазарджик, съобщиха оттам. 90% от сигналите са били за паднали клони и дървета. Три екипа на пожарната са отработвали сигналите, като най-много дървета и нападали клони,  са отстранени по протежението на пътя Пазарджик-Пловдив. Освен на този главен път огнеборците са премахнали дървета, клони и опасни предмети от основните улици в гр.Пазарджик, пътя Добровница-Пищигово, в районите на селата Мало Конаре, Огняново и Пищигово.

Много от сигналите са били и за надвиснали опасни предмети от жилищни и други сгради по някои от основните улици и булеварди в Пазарджик. Нанесени са щети по няколко автомобила в района на улица «Пловдивска, ул. «Стоян Василев» и в автокъща намираща се на изхода на Пазарджик по посока за Пловдив.

Няма пострадали хора, само в една автокъща са нанесени щети от поривистия вятър по няколко автомобила, които са били паркирани там. Тя се намира в зоната на пътя Пазарджик-Пловдив.

Снимка: Фейсбук/Аз съм Пазарджик/Георги Ангелов

Подобни статии

Top