Мобилна полиция в отдалечените села в Пловдивско

16-мобилни екипа са обиколили общо 56 малки и отдалечени населени места

в Пловдивска област за последните два месеца на миналата и първите месеци на тази година. В тези населени места няма възможност за постоянно полицейско присъствие, уточняват от пресцентъра на ОДМВР.

При посещенията на мобилните полицейски екипи са получени са 34 сигнала за извършени престъпления.

Обиколките на екипите са в рамките на въведената от ръководството на ОДМВР – Пловдив организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават селата, в които няма постоянно полицейски инспектори.

Полицаите носят полицейска жилетка с надпис „Полиция“

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, носят жилетки с обозначение “Полиция”, предупреждават от ОДМВР. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън Пловдив.

Жандармерия и спецполицаи ще пазят реда в селата (ВИДЕО)

Целта е хората да имат възможността  пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции.

След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място и се предприемат действия за проверка.

Графикът за приема на мобилните екипи

предварително се оповестява на видно място в съответното село. В случай че няма желаещи да се срещнат с полицейските служители по време на престоя им, заедно с представител на местната власт и на случаен принцип те посещават хората в домовете им, както и в местните магазини и питейни заведения.

Ежемесечните графици за посещения в малките и отдалечени населени места в Пловдивска област ще бъдат публикувани и на интернет страницата на ОДМВР – Пловдив.

Подобни статии

Top