Мобилни екипи на Паспортна служба вече обикалят фирмите в Пловдивско

Над 180 души ще могат да подадат заявления за подмяна да лични документи през първите три дни

Мобилните биометрични станции  на сектор БДС към ОДМВР-Пловдив започнаха от тази сутрин работа по прием на заявления за издаване на лични документи – лични карти, шофьорски книжки и паспорти на място в големи фирми от областта. Изнесената услуга се предлага на големите компании с цел, улесняване на заетите в тях, както и предотвратяване на евентуално струпване пред гишетата.

Мобилни екипи на полицията ще обикалят предприятията, приемат заявления за нови лични карти

Тази сутрин мобилен екип на Паспортна служба посети голяма пловдивска фирма, в която работят близо 2000 души. „Целта ни е да намалим напрежението при предстоящата подмяна на българските лични документи. Процесът е организиран, всичко се прави на място, хората не трябва да носят нищо. С представител на компанията уговаряме предварително техническите подробности“, обясни Костадин Марков, началник сектор „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР – Пловдив.

Оборудването на станциите дава възможност на заявителите да получат комплексна услуга на място, като спестят на желаещите най-вече време.

Полицията в Пловдив се готви за офанзива, десетки хиляди сменят лични карти

Издаването на нови документи може да бъде заявено и преди изтичане на валидността на старите.

Гражданите на Пловдивска област могат да заявят желанието си за подмяна във всяко районно полицейско управление, без значение от постоянния адрес на заявителя.

Припомняме, че близо 220 000 души в област Пловдив ще трябва да подменят своите лични документи през тази година.

220 000 души в област Пловдив трябва да подменят личните си документи догодина

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Top