Модерен рентген и нова апаратура за 130 години ВМА-Пловдив

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от създаването си.

Празника й уважиха ръководството на ВМА, началникът на отбраната, представители на Министерство на отбраната и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други официални гости.

По повод годишнината началникът на Военномедицинска академия генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски съобщи, че продължава дооборудването на здравното заведение. Миналата година е бил осигурен  16-срезов компютърен томограф. Тази година предстои да бъде закупен нов модерен рентген. Още в началото на март в болницата ще бъдат доставени и нови стерилизатори, в плановете ни е и нова реанимационна апаратура, заяви бригаден генерал Венцислав Мутафчийски по време на тържеството за годишнината.

По думите му  въпреки трудната конкурентна среда, в която се намира, лечебното заведение успява да задържи позициите си в региона. Доказателство за това бил не само ръстът на пациентите за изминалата година, но и интересът на лекари и специализанти, които през последните месеци са се присъединили към колектива на болницата.

1 2

Подобни статии

Top