Мохамед Муса напусна Локомотив

Нигерийският защитник пропуска реванша с Черно море заради контролата на „супер орлите“ с Атлетико (Мадрид)

Нигерийският национал на Локомотив (Пловдив) Мохамед Муса си тръгва днес. Той бе под наем  до края на сезона от турския Истанбул ББ. На практика наемът на играча при „черно-белите“ изтича с заминаването му днес, тъй като футболистът няма да изиграе повече мачове до края на сезона, съобщава plovdivderby.

Както е известно Муса бе повикан в националния отбор на Нигерия за контрола на 22-и май с новия носител на трофея в Лига Европа Атлетико (Мадрид). Петима футболисти от въпросната контрола ще попаднат в състава на „супер орлите“ за Световното първенство и това е причината, поради която Мохамед изоставя Локо преди реванша с Черно море и евентуалния бараж с Левски.

Преди да пристигне в родината си за лагер сбора на Нигерия Муса ще мине през Турция, където ще разговаря с Истанбул ББ. Договорът на Мохамед с турците изтича в края на този сезон и на футболиста му предстои разговор относно бъдещето му.

На „Лаута“ не са изгубили надежда играчът да продължи кариерата си в Пловдив и през следващия сезон, но за да се стигне до там тепърва предстоят много разговори и преговори, а на първо място Муса трябва да изяви това желание.

Другият национал на Нигерия в Локомотив (Пловдив) Стивън Езе се очаква да е на разположение на Бруно Акрапович за реванша с Черно море, но не и за евентуалния бараж с Левски. Езе също е повикан от националния селекционер на Нигерия да се яви на 22-и този месец, но за разлика от Муса, билетът на гиганта е за 20-и май, ден след мача с „моряците“.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top