МОК няма планове да отлага Олимпиадата!

Организацията насърчи всички спортисти да се готвят усилено за Токио 2020, доколкото ситуацията с COVID-19 позволява

В момента МОК не смята за необходимо да отлага Олимпиадата през 2020 година в Токио заради коронавируса, съобщава официалният уебсайт на организацията.

„Това е безпрецедентна ситуация за целия свят и нашите мисли са с всички засегнати от тази криза. Солидарни сме с цялото общество, за да направим всичко, за да овладеем вируса.

Ситуацията около вируса COVID-19 също се отразява на подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020 и се променя всеки ден.

МОК остава изцяло ангажиран с Олимпийските игри в Токио 2020, като на този етап има повече от четири месеца, преди да се проведат Игрите, няма нужда от драстични решения, и всякакви спекулации в този момент биха били контрапродуктивни.

МОК насърчава всички спортисти да продължат да се подготвят за Олимпийските игри в Токио 2020, доколкото могат. Ще продължим да подкрепяме спортистите, като се консултираме с тях и ще им предоставяме най-новата информация и разработки, които са достъпни за спортисти по целия свят на уебсайта Athlete365 и чрез съответните им НОК и МФ“, се казва в част от съобщението на МОК.

Подобни статии

Top