Молба за работа на Стив Джобс отива на търг

Документът е оценен на 50 000 долара

Молба за работа, подадена от Стив Джобс години преди основаването на компания „Епъл“, ще бъде предложена на търг за принадлежности, свързани с популярната култура, предаде БТА.

Трудовият документ датира от 1973 г. – три години, преди Джобс и Стив Возняк да основат технологичния гигант.

Молбата, в която не липсват правописни и пунктуационни грешки, не разкрива за каква длъжност кандидатства 18-годишният тогава Стив Джобс. Сред специалните си умения бъдещият съосновател на „Епъл“ е отбелязал технологии и инженерен дизайн.

Оценката на документа, който ще бъде предложен за продан от бостънската аукционна къща „Пи Ар Окшън“ през март, е 50 000 долара.

Участниците ще могат да наддават също за техническо ръководство за операционна система Mac OS X, подписано от Стив Джобс през 2001 г., и изрезка от вестник от 2008 г. с негова снимка и заглавие „Новият, по-бърз айфон, ще се продава за 199 долара“. Двата лота са оценени съответно на 25 000 долара и 15 000 долара.

Стив Джобс почина от рак през 2011 г. на 56-годишна възраст

На търга, организиран от „Пи Ар Окшън“ между 8 и 15 март, ще бъде предложена също оригиналната карта с пръстови отпечатъци от ареста на легендарния музикант Джими Хендрикс, задържан в Торонто през 1969 г. за притежание на наркотици. Картонът, подписан от Хендрикс, е оценен на 15 000 долара.

Аукционерите ще предложат за продан и любовно писмо с оценка около 4000 долара, написано от покойната певица Ейми Уайнхаус до съпруга й Блейк Фийлдър-Сивил.

Подобни статии

Top