Молдовецът, обрал банкомати в Пловдив и София, се призна за виновен

Делото ще стартира по същество през май

По съкратената процедура ще протече делото срещу молдовеца Евгени Недялков, участвал в обира на банкомат в жилищен район „Тракия“ миналото лято. Подсъдимият признава вината си и така няма да се търсят нови доказателства, нито пък ще се разпитват свидетели. Недялков е обвинен за грабеж от банкомат на ДСК Банк в Пловдив на стойност 214 хиляди лева и за опит за грабеж от банкомат в София. Грабежът е в особено големи размери и за това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години затвор. По съкратената съдебна процедура обаче присъдата на Недялков ще бъде намалена с една трета.

Днес защитата на Недялков – адвокат Светлана Паскалева, поиска информация от банка ДСК дали ограбената сума е застрахована и дали е възстановена от застрахователя.

„Ако е така, банката няма право да бъде конституирана като граждански ищец и да изисква сума от подсъдимия, каквото желание заяви днес пред съда представител на финансовата институция“ – обясни адвокат Паскалева.

За да получи официална информация от банката за питането на защитата, съдията назначи дата за делото 17 май.

Окончателно: Молдовецът, взривил банкомата в „Тракия“, зад решетките

Съучастник на Недялков е украинец, който не е задържан.

При задържането му в Бургас, у Недялков са открити само 600 лева. Останалата сума от заграбеното липсва. Знае се само, че около 100 хил. лева са прехвърлени към чужбина чрез парични преводи.

Райфайзен банк, на която е банкоматът в столицата, няма претенции да бъде граждански ищец, тъй като там грабителите взривили устройството, но не успели да задигнат сумата в него от 80 хил. лева. Така престъплението останало на фаза опит за грабеж.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top