Молдовецът, взривил банкомата в „Тракия“, бил студент по право

Закова го молдовката, която двамата обирджии използвали за параван

Молдовецът, който взриви банкомата в пловдивския район „Тракия“ в ранните часове на миналата събота, бил студент по право в град Комрад. Това стана ясно днес по време на делото, на което районният съд в Пловдив разгледа поисканата от прокуратурата спрямо него постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Евгени Недялков бил с брат си Михаил, който пък успя да избяга обратно в Молдова веднага след престъплението.

„Искам да ме пуснете у дома. Няма къде да бягам. Нямам документи. Мога да наема квартира, в която да живея с майка ми. Тя пристигна от Молдова в Бургас“, каза в съда 23-годишният обирджия.

Той и съучастникът му взривили с газ пропан бутан банкомата и задигнали от него 215 хил. лв., от които 88 хил. били обгорели, съобщиха преди дни от полицията и прокуратурата.

Колко пари липсват от взривения банкомат в „Тракия“?

Двамата са се придвижвали с две коли – Фолксваген и БМВ. В БМВ-то след ареста на Евгени били намерени 210 лв. в обгорели банкноти.

Молдовецът, взривил банкомата в „Тракия“, в пловдивския арест (ВИДЕО)

Жената, която двамата молдовци използвали за параван – Анна Сърбо, била основната свидетелка на държавното обвинение. Именно тя разказала с пълни подробности за това, как е взривен банкомата и как е планиран и извършен самият обир. Това стана ясно днес в съдебната зала.

Взривиха банкомат в Пловдив (СНИМКА)

Молдовката обяснила откъде са закупени материалите за взрива, а също къде двамата обирджии са захвърлили дрехите си. Освен това обяснила и къде са захвърлените откраднати номера на голфа, с който в онази вечер са се придвижвали.

Тя трябвало да обмени задигнатите пари и обърнала част от тях в евро. Анна Сърбо била заснета от охранителни камери в чейнч бюро, докато обменяла 88 000 лева, след което следите на тези пари се губят.

Пред съда защитникът на Недялков обяви, че брат му Михаил е автор на целия замисъл за обира. Евгени пристигнал в България, заедно с Анна, за да си купят автомобил. Обменените 88 000 лв. им били дадени, за да купят автомобила, обяснил молдовецът пред разследващите.

В крайна сметка съдът остави в ареста молдовския студент.

Определението на магистратите може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд. Ако това стане, мярката на Недялков ще се гледа на втора инстанция на 19 юли.

Подобни статии

Top