„Моливчета“ изникнаха в пловдивски парк

Уникален и единствен по рода си за град Пловдив кът за отдих „Моливчета” откри днес

администрацията на район „Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Той се намира в парк „Майоров” (в близост до ул.”Неофит Рилски“, западно от пешеходния мост) и се забелязва отдалече с цветните и неповторими пейки, наподобяващи моливчета.

Пространството е облагородено от районната администрация, съвместно с фондация „Стария бряст” град Сливен и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност град Сливен.

Дейностите, извършени на терена включват изграждане на алея от тротоарни плочки, поставяне на  градински бордюр и монтиране на седем паркови пейки „Моливчета”. Монтирана е и двулицева обозначителна табела.

Останалата част от парка е почистена, а пейките са боядисани в свежи и ярки цветове. За това се погрижиха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова със служители от администрацията, членове на бригада „Нова градина” и на фондация „Стария бряст”.

„Надяваме се този кът да стане притегателно място за срещи на младите хора, майките с малки деца, както и да се ползва за почивка от възрастни хора. Предстоят още приятни изненади и инициативи на конкретното място през есента” , сподели кметът на „Северен” инж. Ральо Ралев.

 

Подобни статии

Top