Момчета пребиха до смърт 61-годишен мъж с особена жестокост

Сигнал за бомба

Тежкият инцидент е станал в хасковското село Александрово

Тийнейджъри на 13 и 14 години убиха 61-годишен мъж в хасковското село Александрово, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Тялото на мъжа е било открито вчера на улицата, в близост до дома му.

Според първоначалната информация жертвата живеела в къщата на едно от момчетата. По данни на полицията между тях започнал скандал, а мъжът бил агресивен и заплашил децата с нож. В резултат те го нападнали и пребили до смърт.

Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение на 14-годишното момче за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, уточниха от Апелативната прокуратура под тепетата. Аутопсията е установила множество физически травми, вътрешни кръвоизливи, счупвания и повърхностни рани. Телесните увреждания били несъвместими с живота.

14-годишният В.Г. е задържан първоначално за 24 часа от полицията, а след това и за 72 часа с прокурорско постановление, а неговият 13-годишен съучастник засега е освободено, след изтичането на мярката му за закрила.

За убийството на 61-годишният Д.М. е образувано досъдебно производство, като разследването се води от следовател. В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначена е и съдебномедицинска експертиза.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо обвиняемия В.Г.

Подобни статии

Top