Момчето, вербувано от ИДИЛ, остава на свобода!

Ученикът, обвинен за подготовка на терористичен акт в Пловдив, остава на свобода

Намерени са  взривни вещества без аналог за Европа

Ученикът, обвинен за подготовка на терористичен акт в Пловдив, остава на свобода под надзора на Детска педагогическа стая. Това реши Апелативният специализиран съд. Прокуратурата настояваше момчето да бъде в изолирана среда.

Мотивите на магистратите са, че тийнейджърът трябва да ходи на училище, а съвместно с това ще трябва да продължи и работата му с Детска педагогическа стая и психолози.

Апелативният спецсъд смята, че момчето, което днес е било в залата, напълно осъзнава вината си. To ще остане при семейството си.

По-рано днес говорителят на Спецпрокуратурата – прокурор Сийка Милева настоя, младежът да бъде задържан под стража и изолиран в специална среда.

Тя каза, че към този момент остава опасността за много българи, ако момчето остане на свобода. По думите й, намерени са  взривни вещества без аналог за Европа, които са много повече от изнесената първоначално информация.

Преди дни зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че на тавански помощения, в дома на семейството, е открита бомба с тегло 14.5 кг.

При претърсванията е намерена информация, която показва, че момчето е подготвяло терористичен акт. Намерени са и видеоклипове изпращани от него към вербовчика.

 

Подобни статии

Top