Момиче описа 112 специалности в ПУ „Паисий Хилендарски“, приеха я в третата поред от списъка й

Пловдивският университет обяви първо класиране

С най-високи минимални балове приемат в специалностите „Културен туризъм“, „Маркетинг“ и „Софтуерно инженерство“

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обявява първо класиране. Срокът за записване на приетите е от днес, 10 юли, до 12 юли включително, а второто класиране ще бъде обявено на 16 юли, съобщи зам.-ректорът на висшето училище проф. д-р Антон Илиев.

Получените отлични оценки от редовните изпити са 149, като от тях 24 са пълните шестици. Оценки „Много добър“ и „Добър“ са получили съответно 591 и 862 кандидати. Със слаб резултат са 371 човека, уточни проф. Илиев.

И през тази година имаше кандидат-студент, изброил рекорден брой желания – момиче описало 112 специалности, прието в 3-тата поред от списъка й. Най-големият брой  заявени изпити от един кандидат е 4.

Най-младият кандидат-студент е момиче на 17 години, избрало специалност във Филологическия факултет, а най-възрастният  кандидат е жена на 58 години, която се яви на три изпита, чиито резултати са балообразуващи за специалностите „Право“ и „Психология“, разказа зам.-ректорът.

Общият брой на кандидат-студентите, подали документи за редовните изпити в ПУ „Паисий Хилендарски“, бе над 5600, като те се съревновават за 3061 места в редовна форма на обучение и 453 в задочна. Миналата година на този етап от кампанията броят на кандидатите, подали документи, бе 5377.

1 2 3 4

Подобни статии

Top