Момиченце остана без крайници заради менингит (СНИМКИ)

Родителите: Важното е, че е с нас

17-месечната Кия Гот, която остана без ръце и крака заради прекарана тежка форма на менингит, най-накрая беше изписана от болницата, въпреки че лекарите не вярваха, че тя ще оживее. Медиците се бореха за живота й почти година, пише Life.ru, позовавайки се на британския сайт Metro.

В деня, в който на родителите звъннали от болницата и им казали да си вземат детето вкъщи, се превърнал за тях в празник.

„Сякаш сънувам, това е най-прекрасния подарък, който някога съм получавал. Не можем да повярваме на щастието си“, сподели бащата на Кия – Пол Гот.

Кия била приета в болницата през септември, миналата година. Родителите я завели там, след като видели на тялото й обрив. Състоянието на момиченцето се влошавало непрекъснато. Лекарите установили, че то има остра форма на менингит. Родителите на детето – Пол Гот и Вики Митчъл, възнамерявали да ваксинират Кия срещу менингит, но тази ваксина била разрешена след едногодишна възраст.

Семейството получило огромна подкрепа

Много британци, които научили за тъжната история на Кия и семейството й, изпращали на родителите писма в знак на подкрепа. Събрани били и доста средства, за да може да се закупи всичко необходимо за лечението на момиченцето.

Родителите на Кия не очаквали такава подкрепа от страна на напълно непознати за тях хора, но са много благодарни на всички за помощта. Сега те се опитват да убедят здравните власти, че ваксинациите срещу менингит на деца, които не са навършили годинка, са наложителни. Надяват се, че тяхната история ще послужи като пример за британското министерство на здравеопазването, за да не се случва подобна трагедия с други семейства.

Снимки: SWNS
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top