Монтесори обучение в пловдивска градина възхити международни експерти

Специалисти по Монтесори обучение от няколко европейски държави посетиха  детска градина „Мир“. Експертите гостуваха на учебното заведение, за да наблюдават естествения процес на обучение.

Гостите бяха посрещнати от кмета на район „Западен“ Димитър Колев.

„Община Пловдив е първата в България, приела метода Монтесори. Към момента седем детски градини са въвели подобен род обучение, а от тази година то се използва и в една паралелка в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, което се намира именно в нашия район. Основната заслуга за въвеждането на тази система е на кмета инж. Иван Тотев, който положи огромни усилия това да се случи“, заяви пред гостите Димитър Колев.

Сред посетителите имаше представители от Холандия, Чехия, Швеция, Словения, Германия и Италия. Те останаха очаровани от материалната база и начина на преподаване на възпитателите в детска градина „Мир“, чиято сграда е една от най-новите в Пловдив.

Чуждестранните гости изразиха възхищението си в специална книга в детското заведение, в която не спестиха суперлативи. Специалистите са в България, тъй като взеха участие в голям международен Монтесори конгрес, който се проведе през седмицата в София.

Подобни статии

Top