Монтираха нови оградни пана за по-безопасно движение по бул. „Шести септември“

Старите предпазни огради са били силно корозирали

Нови оградни пана са монтирани в разделителната ивица на бул. „Шести септември“ в участъка от бул. „Васил Априлов“ до бул. „Копривщица“,  съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Старите предпазни огради са били силно корозирали. Те са заменени с 210 броя поцинковани пана, които са с по-добри технически параметри  и осигуряват по-сигурна защита при евентуални пътнотранспортни произшествия.

Инж. Вълков е категоричен, че Община Пловдив все повече засилва превантивните мерки за опазване живота и здравето на всички участници в движението. За първи път са отпуснати рекордните 650 хил. лв. за обновяване на пътната маркировка и вертикалната сигнализация, което е над два пъти повече в сравнение с предишни години.

300 хил. лв. от тях са за поставянето на нови пътни знаци, оградни пана, антипаркинг колчета, мантинели, гумени ограничители на скоростта, светлоотразяващи  кабари, гумени бордюри, панорамни огледала, светодиодни пътни знаци със соларно захранване, фотоволтаични светодиодни знаци „Бягащ пешеходец“ и др.

Подобни статии

Top