Монтираха първите жилищни фургони в Каравелово (СНИМКИ) - DC news

Монтираха първите жилищни фургони в Каравелово (СНИМКИ)

8 фургона бяха доставени в селото, утре пристигат 5 за Слатина, а след това 16 за Богдан

Започна разполагането на жилищни фургони в най-тежко пострадалите от наводнението карловски села – Каравелово, Слатина и Богдан.

Първият от 8-те за Каравелово бе монтиран днес в двора на 92-годишната Дела Жалвова. Възрастната жена с COVID и е настанена в болница, но всеки ден се моли и надява да се върне у дома.

Днес фургон ще бъде монтиран и в дома на най-възрастния жител на селото – 96-годишната баба Делка. До дни предстои екипите на EVN и ВиК да свържат фургоните с ток и вода, за да станат те годни за обитаване. Екипите ще направят свързването без да се заплаща такса за присъединяването към мрежите. В Каравелово хора на двете дружества вече работят.

Продължава монтажът на останалите временни жилища.

Утре предстои да бъдат поставени 5 фургона на обща площадка в Слатина, след това ще бъдат разположени и 16 временни жилища в Богдан.

Жилищните фургони са собственост на държавата и се предоставят обзаведени, като допълнително Община Карлово ще осигури нови матраци, одеяла и спално бельо.

В тях има кухненски бокс, спалня, антре и баня и тоалетна. Легло и домакинска печка се доставят заедно с фургоните, необходимо е обаче още оборудване. През зимата хората ще се отопляват с конвектори.

Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов съобщи, че се водят преговори с големи вериги магазини – там, където е необходимо, да бъдат доставени безплатно още електроуреди.

Подобни статии

Top