Монтират 250 нови седалки на стадион „Шипка“ в Асеновград

Започна изграждането на втората част от трибуните на стадион „Шипка“ в Асеновград

Стартира изграждането на втората част от трибуната на стадион „Шипка“ в Асеновград. За местата на феновете на гостуващите отбори ще бъдат поставени нови 250 седалки. Ще бъде изградена бетонова основа. Седалките ще бъдат ситуирани по идентичен начин и в същия цвят, както бе направена първата част от трибуната преди няколко месеца. Средствата за реновирането се отделят от общинския бюджет.

Заместник-кметът инженер Стоян Димитров извърши проверка на място на строително-ремонтните дейности. Към момента вече почти половината от трибуните са почистени от обраслата растителност и са премахнати дъските, които представляваха пейки и бяха изпотрошени.

Припомняме, че до преди малко повече от година състоянието градския стадион „Шипка“ бе доста лошо. Седящи места на трибуните почти липсваха, тъй като седалките и пейките бяха изпочупени. Не работеше помпената станция при тенис кортовете, пистата около големия терен бе обрасла в растителност, а помощното игрище бе на път да бъде парцелирано и реституирано.

Община Асеновград призовава привържениците на домакините от ФК „Асеновец“ и на гостуващите отбори, както и всички спортуващи, да опазват здраво и чисто новоизграденото на стадион „Шипка“. Нека то да остане в подходящ вид и да се ползва и от следващите поколения.

Подобни статии

Top