Морски полъх ще донесе с творбите си художникът Ненко Чанев в Пловдив

Живописната експозиция ще бъде открита тази вечер

Изложба живопис „Морски полъх в Пловдив“ с творби на художника Ненко Чанев ще бъде открита тази вечер в ресторант-градина „Хеброс“ от 18.30 ч..

„За нас, „сухоземните“, морето е мечтание. Място, на което да пречистим от праха на рутината тела и души в ласкавите му води. Да бъдем непресторени, разсъблечени и ЖИВИ.
По някакъв вълшебен начин Ненко Чанев съумява да си остане морски човек, но и да ни разбере.

Неговите морета са безмълвни и притихнали. Даляните плуват в призрачна виолетова омара, лодките са безлюдни и сънени, рибарските мрежи тръпнат в очакване за улов. На кея самотни фигури очакват целувката на розовата утрин, сенките им са гъсти и мастилени и сякаш току пред очите ти бавно полягат на пясъка. Колоритът е удивително нежен, пудрен, изящните полутонове преливат ласкаво един в друг.

В тези пейзажи липсва хоризонт, морето се превръща в небе по силата на някакво тайнство и само лекото сияние на въображаемата граница разделя двете стихии. На фона на лиричния колорит още по-драстично изглежда мощната живописна структура, плътната и категорична мазка, резките акценти. В едно са събрани мъжката и женската страна, своеобразните ин и ян на живописта. И са я превърнали в стихия. Заповядайте да я откриете в неговите творби!“

Гостите на изложбата ще имат удоволствие да опитат от превъзходни вина.

Подобни статии

Top