Мощни хибридни машини показват на изложбата „Стройтех“ в Пловдив

74-ото издание на Международния технически панаир ще стартира с нови акценти

Хибридни модели изместват конвенционалните не само при автомобилите, а и в строителната техника. Това демонстрират участници в изложбата „Стройтех 2018“, която се организира в рамките на Международния технически панаир от 24 до 29 септември в Пловдив.

За първи път ще бъдат показани мощни товарачи и багери, които могат да се движат по релси и по шосе, мотокари, работещи с бензин и ток. Хибридните версии стават все по-търсени заради своята икономичност и функционалност.

Те са хитовите експонати в парка за тежка строителна механизация. Специализираната секция за машини за изграждане на инфраструктурни съоръжения беше обособена за първи път миналата година, а сега площта й се увеличава  с 22% заради големия интерес на фирмите.

Вносители на известни световни марки ще представят  багери, самосвали, бетон възли, съоръжения за събаряне на здания и направа на канали, както и много други изделия. Асортиментът се допълва от складова техника, от оборудване и резервни части.

Наред с машините гиганти ще може да се видят  минимодели,

като багерите от Германия, които идват за първи път у нас. Така паркът с демозона  за строителна механизация ще събере последното поколение техника за всякакъв вид дейности.

  „Над 20-процентният ръст на изложбата „Стройтех“ онагледява силния подем в икономиката, тъй като строителството е индикатор за нейното развитие. Разширяването на браншовия периметър доказва, че положителният тренд обхваща всички сектори“, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top