Мото-туристи от цяла Европа се стичат към Бачковския манастир и Асенова крепост

Община Асеновград ще посрещне мото-туристи от цяла Европа

Община Асеновград ще бъде домакин на среща -изложение на мото-туристи от Европейската Голд Уинг Федерация – GWEF с обществеността на гр. Асеновград.Събитието е  от 14:30ч.,  на площад „Академик Николай Хайтов”.

Посещението е част от програмата на Седмата международна среща на мото-туристи в град Пловдив.  Целта на срещата и свързаните с нея събития и посещения,  е да се представи и популяризира България, в частност Пловдив, Асеновград и региона, с традиции, култура, бит, кухня и природа, както и създаването на нови приятелства и партньорства между Gold Wing –клубовете и отделните мото-туристи в страната и чужбина.

„Европейска Голд Уинг Федерация- GWEF” е сдружение, в което  участват 25 европейски страни с обща членска маса  приблизително 22 000 души. Под егидата на GWEF всяка седмица се провежда среща, наречена „Треффен”, в различна страна членка на федерацията.

През 2019 година от 04-08 септември За България като страна домакин, организатор на срещата е „Мото Клуб Златно Крило” – България.

Подобни статии

Top