Моторист на съд за подкуп, моторът му не бил регистриран

Срещу 21-годишния моторист е внесен обвинителен акт в съда

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 21-годишен мъж за подкуп и управление на мотоциклет без регистрация, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата. 21-годишният младеж с инициали Г.Ч. е обвинен в това, че на 24 май 2020 г., в пловдивското село Маноле е дал подкуп от 40 лева на полицейски служител, за да не провери мотоциклета му, марка „Сузуки“, и да не му състави акт.

Мотористът е обвинен и в това, че моторът не е регистриран в полицията.

От прокуратурата съобщават, че на 24 май 2020 г. на територията на Пловдивска област по време на Специализирана полицейска операция по безопасността на движението младият мъж бил спрян за проверка. Служителите на реда поискали документите му за проверка. Г.Ч. им обяснил, че няма свидетелство за правоуправление и не носи в себе си документи за самоличност. Моторът бил и без регистрационни номера.

Полицейският служител влязъл в служебния автомобил, за да извърши съответната проверка на лицето и мотора. В този момент обвиняемият Г.Ч. решил да даде пари на полицаите, за да не извършат проверката.  Той се обърнал към единия от тях, който бил по-близо до него,  с думите: „Старши, дай да оправим нещата и да отиваме за риба“. Докато служителят на МВР успее да реагира и да му отговори, младежът се приближил към полицейския автомобил, където бил вторият служител, и през вратата пуснал две банкноти от по 20 лева в отворен малък куфар с документи.

Служителите на реда не взели парите. Г.Ч. бил задържан на място и за случая веднага бил уведомен дежурен разследващ полицай. През това време било установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред.

По делото са извършени процесуално-следствени действия. Най-тежкото, предвидено в закона наказание по повдигнатите обвинения е 10 години „лишаване от свобода“.

Подобни статии

Top