Моторист от Асеновград се блъсна в пътен знак на пътя за Бачково

В Карловско два мотора се удариха челно, пострада единият от мотористите

Моторист се блъсна в знак на пътя Асеновград – Бачково снощи, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Сигнал за инцидента е подаден около 20.50 ч. Екипът, пристигнал на място установил, че 28-годишен водач на мотоциклет «Ямаха» 600 при движение с несъобразена скорост, при остър десен завой, губи контрол, излиза вляво на пътя и се блъска в знак „С7“.

Екип на Спешна помощ е транспортирал пострадалия в болница «Свети Георги» в Пловдив, като след извършен преглед е установено, че водачът е с контузии на корем, гръден кош и фрактура на ключица, но без опасност за живота. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Катастрофата е отработена по административен ред.

В болница, с контузия на корем и гърди е и 21-годишен водач на мотоциклет «Кавазаки», след удар между два мотора. Инцидентът е станал около 17 часа на 12 април по горски път над село Слатина.  По първоначални данни 35-годишен мъж, управлявал «Ямаха» пък се ударил челно, след десен завой, в насрещно движещия  се водач на „Кавазаки“.

И двамата мъже, които са от село Слатина, са били неправоспособни. Алкохолните проби на участниците в катастрофата са отрицателни, а причина за произшествието е загуба на контрол. По случая работи РУ-Карлово.

Подобни статии

Top