Моторист шпори по пътя със 151 км/ч., чужденец шофирал почти мъртвопиян (СНИМКИ)

И в почивните дни: Проверените водачи с драстични нарушения на пътя

Мащабна акция по пътищата на областта проведе пловдивската полиция. През изминалите 12 часа са проверени 1 181 моторни превозни средства и 1 390 лица. Засиленият контрол над водачите на МПС цели подобряване безопасността на движение, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане управление на превозни средства след употреба на алкохол и опиати.

Установени са 798 нарушения. Съставените актове за административни нарушения са 146, а наложените глоби по фиш – 206. 79 от проверените водачи са управлявали без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 14 от автомобилите са били без сключена застраховка гражданска отговорност.

Установени са 7 неправоспособни водачи. 45 от проверените превозни средства са били с различни технически неизправности. На 4 от водачите са отнети свидетелствата за управление на МПС  поради неплатени глоби.

78 от проверените лица са санкционирани за нередовни пътни документи. Констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата са 124, като три от тях са извършени от пешеходци. Съставените актове за установяване на административни нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, светлинни сигнали и маркировка са 27.

11 водачи карали след употреба на алкохол и дрога

В хода на специализираната операция са задържани 11 водачи, извършили престъпления по пътищата – двама са шофирали след употреба на опиати, а 9 под въздействие на алкохол. В 7 от случаите дрегерът е отчел до 1.2 промила, в останалите 2 – водачите са седнали зад волана с над 1.2 промила.

Малко след 20 часа на вчерашния ден, служителите установили 65-годишен мъж от село Стряма, шофирал в нетрезво състояние. Водачът е управлявал лек автомобил „Фолксваген пол“о с 2.58 промила.

1 2

Подобни статии

Top