Мотористът, заради който катастрофира патрулка край Асеновград, с 500 лв. глоба и пробация

Отнеха му и книжката за една година

19-годишният моторист Костадин Д., заради който катастрофира полицейска патрулка на околовръстното на Асеновград, е осъден на пробация от Асеновградския районен съд. Магистратите са одобрили споразумение между моториста – студент в Аграрния университет в Пловдив и районната прокуратура в Асеновград.

Заловиха моториста-беглец край Асеновград, прибраха го в ареста

Пробационната мярка е за срок от една година, през която студентът ще трябва да се подписва два пъти седмично пред пробационен служител.

Освен това съдът му наложи 500 лв. глоба и му отне шофьорската книжка за срок от една година.

Припомняме, че на 3 октомври към 14.00 часа служители, работещи по безопасност на движението от Асеновград, забелязали мотор без регистрационна табела, а мотористът – без предпазна каска. Последвали са го с патрулния автомобил и подали звукова и светлинна сигнализация, за да го спрат. Мотористът обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорил скоростта в опит да избегне проверката.

Екшън на Околовръстното в Асеновград! Патрулка катастрофира, докато преследва моторист

На околовръстния път на града мъжът изоставил мотора и побягнал през реката. Малко по-късно е задържан и установен  – 19-годишен. Справка в регистрите на МВР показала, че притежава шофьорска книжка, но няма необходимата категория за управлявания от него мотор.

Студентът бе обвинен в това, че противозаконно е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си, извършил е непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, като с това е създал опасност за сигурността на останалите участници в движението. Освен това срещу него бе повдигнато и обвинение за причиняване на лека телесна повреда на единия от полицаите от РУ-Асеновград.

Момчето ще трябва да заплати и 84 лв. за разноски по делото.

Съдът му върна мотора, марка „Малагути Фантом“. Присъдата е влязла в сила веднага, след одобряване на споразумението

Подобни статии

Top