„Моята молитва“ прозвуча в Пловдив на честването за 174-та годишнина от рождението на Ботев

Единадесетокласничка от Английската произнесе слово за делото и живота на великия българин

С военна церемония и полагане на венци и цветя, днес в Пловдив бе отбелязана 174-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Ритуалът пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина се организира традиционно от Община Пловдив, като част от календара на културните събития на града, с участието на почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод и венценосци.

Слово за делото и живота на великия българин произнесе Марина Узунова – ученичка от XI К клас на Езикова гимназия „Пловдив“ и председател на Ученическия парламент. Водещ бе актрисата от Драматичен театър Пловдив Мария Генчева, която откри честването с рецитация на „Моята молитва“ от Христо Ботев.

На церемонията присъстваха Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, новият Областен управител на област Пловдив Йордан Иванов, Председателят на ОбС-  Пловдив инж.Александър Държиков, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“, заместник-кметовете Пламен Панов и Тодор Чонов, кметовете на район „Централен“ Георги Стаменов, на „Северен“ Стоян Алексиев, на „Източен“ Иван Стоянов, заместник-кметът на „Западен“ Димитър Караилиев и на „Централен“ Фиданка Кацарева, общински съветници, директори на общински предприятия, представители на ПФК „Ботев“ Пловдив и фенклуба на отбора,  на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на общинската администрация, политически партии и обществени организации, медии и граждани.

1 2

Подобни статии

Top