Мозайка от таланти събира деца и любимите им звезди в Пловдив

Артистичният проект „Мозайка на приятелството“ представя млади таланти в еднодневен фестивал „Мозайка от таланти“ в Стария град

Първият фестивал на изкуствата „Мозайка от таланти“ е заключителната част от тазгодишния проект Мозайка на приятелството. Днес от 11 часа в романтичния двор на Къща Хиндлиян в Стария град ще се състои еднодневен фестивал, включващ музика и танци, представени от участниците в творческите ателиета, както и от техни приятели. Входът е свободен за всички, които искат да се насладят на таланта на учениците, да разгледат изложбата от техни картини или просто да са близо до звездите на българската театрална и музикална сцена: Ивана Папазова, Орлин Павлов и Владимир Владимиров.

„Ние сме група от художници, музиканти, поети и психолози, която през 2017 г. създаде артистичния проект # МОЗАЙКА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО. Целта му бе да стимулира и подкрепи естествения творчески потенциал, който притежава всеки човек още от най-ранна възраст. През настоящата 2018 проектът се насочи към деца от 8 до 18 години, с които работят известни творци от различни области на изкуството, преподаватели, медиатори и психолози. Отново в арт ателиетата бяха приобщени деца със специални образователни потребности, които твориха заедно с връстниците си“, разказва кураторът на проекта „Мозайка на приятелството“ Жана Симеонова.

Символично жури, съставено от известни наши творци, ще ги подкрепи и аплодира.  Пловдивската общественост ще има възможност да види на една сцена пъстрото многообразие от таланти, а децата да изпитат вълнението от публична изява и от присъствието на техни любими звезди. Ивана Папазова, Владимир Владимиров и Орлин Павлов ще са сред тях!

Подобни статии

Top