Мрежова камера мери температурата на големи групи хора, показват как в Пловдив

Справянето с проблема COVID – 19 навлезе и в програмата на Международния технически панаир

Строителният бранш ще бъде силно представен на предстоящия Международен технически панаир в Пловдив. Това показват заявките за участие на компании от почти всички сегменти на отрасъла, похвалиха се организаторите. В специализираната изложба „Стройтех“ ще бъдат показани технологии, машини, инструменти и материали за изграждане на различни видове обекти, изделия на електрониката и електротехниката за оборудване на сградите.

Част от иновациите са ориентирани към справяне с проблеми, породени от епидемията от Ковид-19. Например нов тип въздуховоди, направени по швейцарска технология, осигуряват по-добра филтрация на въздуха. За контролиране на достъп са специалните „корона решения“ на компания от Словакия. Тя предлага устройства за безконтактна идентификация по дланите или по изображение на лицето, което може да бъде с или без маска, и мрежова камера за измерване на температурата в големи групи хора.

Акцент на „Стройтех 2020“ е жилищното строителство и санирането. Изложителите ще демонстрират покривни и стенни изолации, бои, материали, елементи за интериора. Новост е най-бързата и опростена система за нивелация на плочки и камъни, която осигурява надежден монтаж на покритията. Ще бъдат презентирани и модерни системи, предоставящи цялостни решения от първата копка до завършването на обекта. В рамките на проявата се провежда най-голямото изложение на пътностроителна техника в България, което показва съоръжения и материали за реализиране на инфраструктурни проекти. Новост тази година са електрическите багери – предвестници на новото поколение тежка строителна механизация, използваща електродвигатели. Отново ще има богата гама хибридна многофункционална техника.

Въпреки кризата „Стройтех 2020“ запазва рейтинга си на най-значимото изложение за бранша на Балканите. Тя остава и водеща изложба в рамките на Международния технически панаир, в който се включват още: „Ауто сити Пловдив“ – за автомобили, транспорт, оборудване; „Енеко“ – за енергетика, екология, химия, управление на водите; „Инфотех: – за информационни и дигитални технологии; „Машиностроене“ – за машини, технологии, роботи, роботизирани системи, автоматизация.

Официални участия в 76-ото издание на най-голямото индустриално изложение у нас вече са заявили Словакия, Чехия и Тайван, а това е симптом, че бизнесът търси начини за активизиране, въпреки трудностите, заяви д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира авторитетния делови форум. „Прави впечатление, че голям интерес проявяват компании, които досега не са се представяли тук, но смятат, че за тях кризата дава възможност да изпъкнат. Други са използвали времето на застоя, за да работят върху иновации, и искат да ги покажат„, добави д-р Иван Соколов.

Международния технически панаир е планиран за датите от 14 до 19 септември.

Подобни статии

Top