МРРБ: Бюджетът за моста над Марица в Пазарджик ясен до края на годината

Дотогава ще са ясни необходимите дейности и стойността на ремонта на моста на р. Марица на път II-37 в Пазарджик

Възможни са два варианта за ремонт на моста на р. Марица в гр. Пазарджик, част от републиканския път II-37. Предстои те да бъдат разгледани в Института по пътища и мостове и да се вземе решение по кой от тях да бъде изпълнено възстановяване на гредите на съоръжението.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при участието си в парламентарния контрол.

Министърът обясни, че вариантите са предложени след обследване и огледи на моста с участието на специалисти конструктори. Пътноподдържащата фирма ще разработи проект, включващ както избрания вариант за ремонт на гредите, така и всички останали необходими рехабилитационни дейности. Очаква се до края на годината да се уточнят необходимите за целта строително-монтажни работи и тяхната стойност. Съобразно нужните средства Агенция „Пътна инфраструктура“ ще търси варианти за включване на съоръжението в ремонтната програма през 2020 г.

Имаме ограничен бюджет и трябва да се съобразяваме с него. Ще приоритизираме това, което е най-неотложно и трябва бъде започнато като ремонт през 2020 г., подчерта министър Аврамова.

Мосттъ е строен през 1858 година, след като първия мост, построен през 1794 г. от брациговски строители, бил отнесен от реката при голямо наводнение. Разширен е през 1964 година и е основно ремонтиран през 2007 година.

 

Снимка: 24novini.bg

Подобни статии

Top