МРРБ: Ремонтът на магистралата край Пловдив свършва на 15 юни

В почивните дни преодоляването на участъка става за часове

До 15 юни ще приключи ремонтът на 22 км от магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в Шумен.

Вчера стотици шофьори попаднаха в капана на ремонтиращия се участък, където движението се извършва само в обновеното платно за Бургас. Водачите негодуваха, че преминаването на отсечката им е струвало часове.

Припомняме, че миналия четвъртък завърши първият етап на ремонта в платното по посока Бургас в участъка между 134-ти и 156-ти километър. Няколко дни преди това строителните дейности бяха инспектирани от премиера Бойко Борисов, пред който от фирмата-изпълнител гарантираха, че второто платно – по посока София, ще бъде обновено за две седмици.

Платното на АМ Тракия между Пловдив и Стара Загора като ново (СНИМКИ)

Участъкът от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътните знаци и ограничителни системи и др.

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    Това е страхното, само не разбрах израза
    „В почивните дни преодоляването на участъка става за часове“ ??
    По принцип дни ли отнема ?

Top