МУ изпраща 145 дипломанти от 45-ти випуск магистри по дентална медицина.

45-ти випуск от 145 лекари по дентална медицина изпраща  Факултетът по дентална медицина на Медицински университет – Пловдив за своя юбилей.

В годината, когато отбелязва своя юбилей – 50 години от основаването си, ФДМ – Пловдив ще представи 145 дипломанти от 45-ти випуск магистри по дентална медицина.

От 11.00 часа във Факултета по дентална медицина (бул. Хр. Ботев №3) на Медицински университет – Пловдив ще се проведе Тържествена промоция на 45-ти випуск лекари по дентална медицина. Церемонията ще бъде за първи път на открито в парковото пространство на Факултета при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.

Завършващите 100 българи и 45 чужденци (от Великобритания, Италия, Германия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швеция) ще получат дипломи и ще положат своя уникален професионален обет – Хипократовата клетва. От този ден те започват професионалната си реализация като лекари по дентална медицина.

Седем дипломанти са с «отличен» общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити.

Двама са отличниците на випуска – Любомир Ченчев и Алекси Николов, които се дипломират с равен общ успех – отличен 5.85 от следването и от държавните изпити. Сред отличните англоезични студенти е Константина Далакура (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти.

Честта да водят полагането на Хипократовата клетва ще имат отличниците Ангелина Деянова (от българските студенти) и Нур Фатима Бари (от англоезичните студенти).

На дипломантите с най-висок успех ще бъдат връчени предметни награди.

Тази година за „Промотор“ от факултетската колегия е определен проф.  д-р Джошуа Мошонов от Израел (Факултет по дентална медицина на Hebrew University – Hadassah, Jerusalem, Israel), доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив от 2015 г.

Ректорът на университета – проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм и деканът – доц. д-р Веселина Кондева, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.

Въпреки предизвикателствата пред организаторите, поради сериозната епидемична обстановка в страната за стриктно спазване на последните противоепидемични мерки, вкл. носене на маски на открито, дезинфекция на пространството, отстояние между местата, церемонията по дипломиране ще се състои в просторното парково пространство на факултета.

Деканското ръководство се надява по повод честването на 75 годишнина на Университета и юбилейната 50 годишнина от създаването на Факултета тази тържествена промоция да бъде академичен празник за факултетската общност и дипломантите.

Поканени са официални гости от държавната и местна власт, съсловните организации, сродните факултети от страната, студенти и преподаватели от ФДМ – Пловдив, близки на завършващите.

На тържеството се очаква да присъстват и редица изтъкнати бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Факултета по дентална медицина – Пловдив.

 

 

 

Подобни статии

Top