Мухъл, влага и падаща мазилка в COVID-отделение

Пациент с шокиращ разказ за мизерия в пловдивска болница

Пловдивчанин сигнализира за нечовешки условия, в които се лекуват пациентите в COVID-отделението на болница „Свети Мина“. За мизерните и тежки условия, в които са принудени да се лекуват пациенти и да работят лекарите, които спасяват човешки животи, мъжът подробно описва в пост в социалните мрежи. Той съобщава, че лекарите плащат от джоба си, за да подобрят материалната база. В стаите пада и мазилка.

По думите на Олег Петров в отделението на първия от двата COVID етажа има една тоалетна, като няма нито една работеща чешма в нея. Мухълът и влагата са унищожили всичко. Няма и баня.

„Идеята на публикациите ми е да насоча вниманието към подобряване на болницата. Екипът е феноменален, лекарите са на топ ниво и спасиха живота ми. Благодарен съм на всички. Съжалявам, че те са принудени да работят в такива условия”, разказва Олег Петров.

По думите му лекарите купуват необходими неща за отделението с пари от собствения си джоб.

„Описанията на пациента са доста драматизирани. Предвиден е ремонт на целия щранг, който е показан на един от снимките. Топла вода има постоянно, болницата е много добре отоплена”, коментира управителят на болницата  проф. д-р Петър Перов.

„Аз съм тук от 10 месеца. Това оплакване е индивидуален случай”, коментира д-р Филипов.

Снимки: стопкадър NOVA

Подобни статии

Top