Мулето от бандата на Кадрито в Столипиново: Искам да ме пуснете! (СНИМКИ)

Прокурор Виктор Янков за обвиняемия Виктор Янков – „Пренасял е половин килограм хероин“

Мулето от бандата на Кадрито – 43-годишният Виктор Янков, обжалва днес ареста си пред Апелативния съд. Ромът, който живее в Кричим, бе един от тримата задържани при зрелищната акция срещу наркоразпространението в Столипиново миналата сряда. Той е единственият, който жали ареста си, другите двама са отказали да направят това, стана ясно в съдебната зала.

На 30 януари тримата бяха арестувани след меле пред заведение в ромската махала на Пловдив. Дилърите тръгнали от Кричим, като 51-годишният Георги Костадинов, известен с прякора Кадрито и 40-годишният Руслан Йосифов, се качили на друга кола и потеглили преди Янков, на когото дали да превози близо половин кило хероин. Разбрали се той да им даде стоката като пристигне в Столипиново.

Когато отишъл там, Виктор Янков паднал право в ръцете на ченгетата, които го арестували. Още като видели, че полицейски бусове влизат в махалата, ромите, живеещи наблизо, изскочили от жилищата си да гледат сеир. Така се стигнало до мелето, научи DCNEWS.

Припомняме, че миналия петък в съда Янков призна, че носел пакета, но заяви, че не знаел, че вътре има наркотик. Мислел, че пренася билки.

Единият от дилърите, арестувани в Столипиново: Пренасях билки

Днес в съдебната зала 43-годишният мъж се въздържа от подобни изявления. Единствено поиска съдът да го пусне на свобода. В залата, за да го видят, бяха дошли синът му Фердинанд и жена му. „Не знам за какво са го хванали“, чупеше ръце синът пред съдебната зала.

Пред съдебния състав адвокатът на Янков настоя магистратите да го пуснат на свобода или поне под домашен арест. Той се мотивира с това, че Янков никога не е бил криминално проявен и осъждан.

Прокурорът от Апелативната прокуратура Виктор Янков пък посочи, че извършеното от съименника му престъпление е от висока обществена опасност и независимо, че няма криминални прояви, само това, както и голямото количество наркотик, намерен у него, са достатъчни да  бъде оставен зад решетките.

След кратък размисъл съдът не пожали кричимския ром и го остави в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top