Мулти култи китчън: Венера Уразбекова представя Казахстан

Венера Уразбекова от Казахстан е завършила оперно пеене

Днес, 16 ноември, от 17:00 ч. в Пловдивски културен институт ще бъде представена казахстанската кухня и култура. Домакин ще бъде Венера Уразбекова.

Венера Уразбекова от Казахстан е завършила оперно пеене. Концентрира на големи сцени в Казахстан. Любовта я довежда в България. Венера ще ни разкаже за своята страна. Ще имаме възможността да чуем нейният прекрасен глас в изпълнението на традиционни песни от Казахстан. Приготвили сме Ви и дегустация на казахстански чай и традиционни ястия.

Събитието се организира от сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“.

Желаещите да присъстват е необходимо да направят регистрация, обявена на страницата на събитието.

През последните две години в инициативата Мулти култи китчън, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, бяха представени арменската, руската и гръцката общност в Пазарджик. В Пловдив беше представена индийската кухня и култура,  проведена бе работилница за шоколад във Фабрика за занаятчийски шоколад Гайо, организирана бе дегустация на прясно приготвената храна от Енцо де Тони, който демонстрира красотата и вкуса на област Фриули, Северна Италия.

ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

Проектът Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност.

Съюз за независимо творческо общуване е част от мрежата на Мулти култи колектив и е представител за градовете Пловдив и Пазарджик.

Подобни статии

Top