Мултимедийна изложба представя Карта на любовта в Пловдив

Идеята на картата е да накара пловдивчани да се впуснат в емоционално пътуване в своите спомени.

Нестандартният поглед към географията на града е част от проекта „Mind The Kiss“ от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

С мултимедийна изложба в читалище „Алеко Константинов“  ще бъде представен проектът „Mind The Kiss“. Той е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се координира от италианската организация Cescot Veneto в партньорство с Confesercenti Bulgaria и Frase Contemporary Art.

Реализира се от италианската фотографка Сабрина Белензиер.

„Mind The Kiss“ е фотографско и физическо пътуване през символични места на любов и привързаност в Пловдив, което проследява трансформацията на града и начините, по които той е живял.

Тази емоционална география, подкрепена от архивни фотографии и снимки от настоящето, има за цел да засили паметта, историята и общите ценности, като се използват различни методи за четене, анализ и изграждане на реалността и миналото.

По време на теренната работа по проекта, която започна на 30 ноември 2018 г., дейностите по събиране на данни бяха извършвани чрез анонимни интервюта и социална медийна кампания на платформата на проекта във Facebook (Mind The Kiss Plovdiv).

След това Сабрина Белензиер предприе пътуване, по време на което откри, засне и записа своята интерпретация на локациите, представени от участниците.

1 2

Подобни статии

Top