Мутафчийски: Депутатът д-р Хасан Адемов е в болница

Нови двама заразени в Пловдив, вече са общо 26

33 са новите случаи за денонощието в страната, 412 станаха заразените

Нови двама души са заразени в Пловдив с коронавирус, съобщи на редовния си сутрешен брифинг в Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб. Това са мъж на 65 години, който е приет в УМБАЛ „Св. Георги“ и жена на 76 години, която е на лечение в частната болница „Каспела“. Ген. Мутафчийски най-накрая потвърди и за 49-годишния военнослужещ, който е на лечение в тежко състояние „Пълмед“ и е интубиран.

33 са положителните проби за последното денонощие в страната. Общият брой на заболелите вече е 412, съобщи генералът. От новите положителни случаи хоспитализирани са 23-ма души.

Новата област е Русе, където е приет мъж, прибрал се от Австрия и работил в ски курорт. Броят на заболелите в София са 21. В  Бургас новите случаи са двама – двама мъже, върнали се от чужбина, на 55 и 61 години. В Добрич също са двама – баща и дъщеря на 50 и 26 години. По един случаи са регистрирани в Стара Загора, Хасково, Сливен, Кърджали, Русе и Перник.

20 са вече излекуваните, които са дали две отрицателни проби. Трима от тях са изписани вчера. Сред излекуваните 14 са мъже, 6 са жени, а средната възраст на изписаните е на 49 години. Последните трима излекувани пациенти са от Варна.

Общият брой на хоспитализираните с коронавирус в страната е 146 човека. 14 от тях са в интензивното отделение в София и Пловдив. „Имаме сведения е за един пациент в Кюстендил, който също е интубиран“, посочи Мутафчийски.

Той съобщи, че депутатът Хасан Адемов е приет в болница.

„Той е  с положителна проба, не съм упълномощен да коментирам състоянието му“, допълни генералът. И припомни, че днес и утре ще се тестват всички депутати, както и служителите в администрацията на Народното събрание.

Тествани са около 800 военнослужещи, резултатът е нулев. От тях около 50 сме ги засекли с PCR-тест, тъй като се наложи да отидат на мисия в Брюксел. От тях всички бяха отрицателни, с изключение на един, който не го хвана теста и си остана тук.

Засега не е ясно дали в Пловдив ще се налагат по-тежки мерки от досега взетите. Според ген. „В Пловдив направиха някои неща повече, Стара Загора – също„, пестеливо похвали ген. Мутафчийски двата града, в които бяха наложени доста по-рестриктивни мерки.   „Ние не можем да нареждаме на общинските управи какви мерки да вземат, ако искат съвет – да, но нямаме правомощия. Те си имат кризисни щабове“, подчерта той.

Подобни статии

Top